20

MARS, 2019

Først og fremst, hvis du fremdeles bruker Windows Mobile / CE burde du starte planlegging av OS-migrering til Android eller iOS med en gang. Windows Mobile / CE kommer ikke til å være her for alltid og det kan ta noe tid å migrere fra et OS til et annet. Men det er en annen post. Nå skal jeg snakke om det beste verktøyet, noensinne laget for Windows Mobile / CE-enheter fra Symbol / Motorola / Zebra. Jeg har brukt time etter time med dette verktøyet. Enda det aldri ble offisielt støttet av Symbol / Motorola / Zebra, vet jeg det har løst flere utfordringer som vanskelig kunne blitt løst på en annen måte.

Hva er Symscript?

Symscript er et gratis verktøy som gir deg anledning å kontrollere nesten alt, helt ned til de minste detaljene, på en Symbol / Motorola / Zebra-enhet med Windows Mobile / CE. Det bruker et scriptspråk som er rettet mot å starte programmer og applikasjoner på en kontrollert måte, tillater deg å sjekke forutsetninger ved oppstart, sjekke events og håndtere dem. Et eksempel kan være du ønsker å sjekke om du har kontakt med ditt trådløse nettverk, samt om enheten har fått IP-adresse, før du starter opp en telnetsesjon. Scriptet består av et hundretalls kommandoer og noen veldig enkle logiske operatører som gjør det mulig å ta beslutninger basert på disse kommandoene.

Hva er det som er så flott?

Script laget i Symscript har nesten uendelig med bruksområder. Jeg har brukt det til staging, feilsøking, innhenting av data, starte applikasjoner med diverse sjekker, med mer. Antallet funksjoner tilgjengelig er stort, og med litt logikk kan du med all sannsynlighet lage et script som vil dekke akkurat dine behov. Det mest omfattende scriptet jeg noen gang har laget var et stagingscript for Windows Mobile enheter. Stagingscriptet muliggjorde en 99% automatisert stagingprosess, inkludert BSP opp- og nedgradering for å få den versjonen vi trengte. Totalt var det et hundretalls forskjellige operasjoner, men det fungerte utmerket med en 99,9% suksessrate.

Noen eksempler på funksjoner

Hente en streng fra registeret

SetVar String Ident = GetRegistryString ( “HKEY_LOCAL_MACHINE\Ident\name”, 0 )

Dette vil returnere og lagre strengen, som du igjen kan lagre i en tekstfil, lagre et annet sted i registeret, vise resultatet på skjermen med mer.

Skrive til registeret

STARTREGMERGE

[HKEY_CURRENT_USER\ControlPanel\Dial\Locations]

“0”=multi_sz:”Work”,”,G”,”,G”,”,G”

“1”=multi_sz:”Home”,”,G”,”,G”,”,G”

ENDREGMERGE

Dette vil overskrive Dial Locations med nye verdier. Jeg har ofte brukt denne metoden for å konfigurere alt av innstillinger i Windows Mobile for å få det akkurat slik jeg ønsker.

Kopiere filer

COPYFILE “\platform\MyDll.DLL” “\Windows\MyDllCopy.Dll”

Denne kommandoen vil kopiere filer fra en lokasjon til en annen. Nyttig i mange situasjoner.

Slette filer

DELETEFILE “\Application\SymScript.Reg”

Dette vil slette filen SymScript.Reg i \\Application. Kommandoen har flere parametere som SUBDIRS og DELDIR som vil slette alle undermapper eller hele mappen.

Vise beskjeder på skjermen

Display Dialog(“Hello World”, BOLDFONT FONTSIZE24 CHECKRF CHECKIPADDR NOOK TIMEOUT5000 )

Kommandoen over vil vise følgende beskjed på skjermen. Å vise beskjeder er en god måte å vise hva som skjer på enheten, vise data når man utfører tester med mer.

NORDIC MOBILITY er Enterprise Mobility Management spesialister. Vi kan hjelpe deg med alle dine Windows Mobile / CE og Android behov. Kontakt oss i dag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!