Strekkodelesere – 6 ting å tenke på

TOPP 6 man må tenke på FØR man går til innkjøp av strekkodelesere!

6. Strekkodeleser, eller PDA med integrert strekkodeskanner?

Først og fremst, er det en dedikert strekkodeleser du trenger? Eller hadde det vært bedre med en PDA med integrert strekkodeskanner? PDAer er gjerne mer kostbare, men de tilbyr et hav av funksjonalitet, og ikke minst mobilitet.

5. Hva slags strekkoder skal du lese i dag, i morgen, og om noen år?

Skal du kun lese tradisjonelle strekkoder holder det med en 1D strekkodeleser. Alle andre strekkodetyper som QR eller PDF krever 2D.

4. Hvor skal strekkodeleseren brukes?

Skal den stå i et kasseområde? På et lager? Kanskje på et kontor? Ut ifra dette velger du hvor robust strekkodeleseren må være.

3. Hvilken kvalitet og størrelse har strekkodene?

Om det er små strekkoder du skal skanne, trenger du en High Density strekkodeleser. Om du må skanne strekkoder som er langt unna, trenger du en Long Range. Om kvaliteten på strekkodene er varierende trenger du en intelligent strekkodeleser som kan lese dette.

2. Er strekkodeleseren kompatibel med din applikasjon?

Hva vil du gjøre med informasjonen som strekkodeleseren leser? Trenger du bare å lese inn i et enkelt felt, eller vil du formatere strekkoden med for eksempel et tegn før eller etter? Hva med automatisk «enter» etter lesing? Dette burde dobbeltsjekkes før du går til innkjøp av flere skannere.

1. Hvordan skal du koble til strekkodeleseren?

Må strekkodeleseren være trådløs, eller er det ok å koble til med kabel? Hvis trådløst, skal du gå for WiFi med lengre rekkevidde, eller Bluetooth? Hvis kabel, er det OK med USB, eller trenger du en spesiell port som seriell, PS2, eller andre typer?

Nordic Mobility er et Enterprise Mobility selskap. Er du på jakt etter strekkodelesere til din bedrift? Kontakt oss for tips og råd.