20

MARS, 2019

Om du tidligere har jobbet med SOTI MobiControl og Windows Mobile vil du oppleve Android som noe helt annet. Den største forskjellen er makten du har over operativsystemet. Windows Mobile har nesten ingen sikkerhet og er stort sett helt åpent. Android derimot, er et eget kapittel for seg selv. Nå kan man kun endre noen innstillinger, det finnes ikke et register for å endre innstillinger på detaljnivå, og man er underlagt Googles sikkerhetsverden.

Distribuere DataWedge-konfigurasjon

Når man har mange PDAer, nettbrett, håndterminaler eller smarttelefoner, er SOTI MobiControl perfekt for å distribuere konfigurasjon. Si for eksempel man vil ha en # lagt til bak strekkoden hver gang man skanner. Du har funnet konfigurasjonen i DataWedge, testet og fått det å fungere. For å distribuere denne konfigurasjonen til mange enheter må du gjøre litt mer. Først må du eksportere DataWedge-konfigurasjonen, Profile0, og hvis du har laget din egen profil, “MinProfil“. Du finner dem under \sdcard\på PDAen din. Deretter må du lage en pakke, legge til filene og passe på device target er satt til \enterprise\device\settings\datawedge\autoimport\. Til slutt må du legge til et post-install script med en reset kommando.

Installere APKer

Å installere apps er temmelig enkelt i Package Builder. Lag en ny pakke, men ikke legg til noen filer før wizarden er ferdig. Når den er klar, høyreklikk på prosjektet, velg deretter «Add Android Apk». Pass på device target er satt til «Internal». Hvis ikke kan du se «Device I/O error» i loggen.

Staging – sertifikat feil

SOTI har laget en applikasjon de kaller MobiControl Stage. Her kan du legge til alt du trenger for å sette opp en PDA og adoptere den inn i MobiControl. WiFi-profil, APN, device agent-innstillinger med mer. En PDA rett fra fabrikken kan ha gammel dato og tid. Dette vil forårsake en sertifikatfeil og prosessen vil stoppe opp. For å unngå dette må du legge til en NTP-serversynkronisering før device agent-innstillinger. Jeg bruker som regel 0.no.pool.ntp.org. På denne måten vil PDAen få dagens dato og tid, og sertifikatfeilen vil være unngått.

WiFi-profil

Når man stager med MobiControl Stage, vil du alltid legge til en WiFi-profil for å kunne kommunisere med MobiControl deploymentserveren. Men en dag må kanskje SSID og sikkerhet endres. Hvordan skal man fjerne den gamle WiFi-profilen? Den enkleste måten er å lage en WiFi-profil identisk til den MobiControl Stage laget, rulle den ut, la den bli installert, og deretter fjerne den. Pass på du ruller ut den nye WiFi-profilen først, hvis ikke vil du miste kontakt med PDAene dine når du fjerner den gamle WiFi-profilen.

Sikkerhet

SOTI MobiControl har mange innebygde sikkerhetsfunksjoner. De jeg synes er blant de mest nyttige er Authentication, Lockdown og Application Run Control. Med Lockdown kan du nekte adgang til alt unntatt applikasjonene du ønsker brukerne skal ha tilgang til. Dette sparer support mye tid. Med Authentication låser du tilgang til OSet med et passord. Igjen, support vil spare mye tid på dette, da brukerne ikke har tilgang til å endre innstillinger. Og til slutt, Application Run Control. Denne funksjonen lager en whitelist/blacklist over hvilke apper som får lov, eller ikke lov å kjøre.

 

NORDIC MOBILITY er spesialister på SOTI MobiControl og Android. Ta kontakt med oss i dag for en hyggelig samtale.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!