20

MARS, 2019

Tusenvis av bedrifter bruker fremdeles Windows Mobile, i alle fall til de migrerer til et annet OS. Her kan du lese om noen tips & triks for Windows Mobile med SOTI MobiControl. Noen av dere kan se på dette som nokså åpenbart, mens andre vil finne dem svært interessante.

Legg alle pakkene dine i device agenten

Du kan legge til alle pakkene dine i device agenten. På denne måten blir alle pakker installert sammen device agenten. Da trenger man ikke laste ned, og deretter installere pakkene, noe som vil spare deg både tid og båndbredde i en staging prosess.

Last ned logger fra enhet til server

Windows Mobile har fremdeles hundrevis av feil. Drivere kan være ustabile, til og med fra ledende produsenter, og vil forårsake uforklarlige feil. I en feilsøkingssituasjon kan det være en god idè å aktivere logging på alle, eller noen av dine enheter som har problemer. Istedenfor å fjernstyre og laste ned filene, en etter en, kan du lage en filsynkroniseringsregel som laster logger ned fra enhet til server. Du kan til og med lage et hierarkisk tre basert på enhetsnavn.

Start script fra Lockdown mal

Når du har låst enheten med en lockdown policy, men fremdeles vil gi tilgang til visse funksjoner, kan man bruke script. Dette tipset er for Zebra-enheter som kan kjøre SymScript. Du ønsker for eksempel å gi tilgang til å slå telefonen av eller på, uten å gi tilgang til alt annet som har med telefonen å gjøre. Med en spesiell snarvei kan du gjøre dette. Lag scriptet ditt, plasser det i \Application\ sammen SymScriptWM.exe, lag en .lnk-snarvei, åpne den i notepad og bruk følgende kommando:

00#\Application\SymScriptWM.exe /NOICON /SCRIPT:\Application\MyScript.spt

Legg til serienummer, lokasjon og egendefinert data til lockdown mal

Å legge til serienummer, IP-adresse og lokasjon rett på lockdown malen har vist seg å være nyttig. Når en bruker ringer support, er et typisk spørsmål «Hva heter PDAen?» Noen ganger er ikke det nok. Det kan være duplikater og merkelappen med navnet kan være revet av eller slitt vekk. Så hva har man igjen som fremdeles er unikt, og lett å få tak i? Serienummer. Forsøk dette i din lockdown mal:

%REG://HKLM\Software\Apps\SOTI\MobiControl?VN=Serial%

Funker ikke? Du må legge til og lagre serienummeret på den stien i registeret først ?

 Legg til dependency på pakker

I Windows Mobile må noen ting skje i en spesifisert rekkefølge. Denne applikasjonen må bli installert før den, dette scriptet må kjøre før det. Det er da avhengigheter, eller dependencies som det heter i SOTI MobiControl, er nyttig. Du kan enkelt legge til eller endre depdendencies når du lager en profil og legger til pakker. Klikk på pakken du ønsker en dependency på, deretter «Action» og legg til den eller de pakkene du vil.

 

NORDIC MOBILITY kan hjelpe din bedrift med Windows Mobile og SOTI MobiControl. Ta kontakt med oss i dag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!