20

MARS, 2019

Akronymer er overalt. Vi bruker dem som forkortelser hele tiden, IT-bransjen er intet unntak. CPURAMGPUJPGSaaS er kun noen få av tusenvis. Dette er en kort liste over de mest populære akronymene innen Enterprise Mobility med en enkel forklaring på hver av dem.

EMM – Enterprise Mobility Management

EMM  Enterprise Mobility Management er en helhetlig tilnærming til administrasjon, sikkerhet og tilrettelegging for bruken av mobile enheter for arbeidstakere. Det inkluderer IT-avdelingen, CMOOer (Chief Mobile Officer, ikke alle bedrifter har dette ennå, men snart), trådløse nettverk, applikasjoner etc.

MAM – Mobile Application Management

MAM  Mobile Application Management gjør det mulig for administratorer å gi tilgang til bedriftens apper på arbeidstakernes BYOD, COPE osv. via en MDM-løsning.

MDM – Mobile Device Management

MDM  Mobile Device Management er en bedrifts evne til å distribuere innstillinger, apper og data, låse enheter, fjernsletting, aktivere policyer, kontrollere mobile enheter og holde oversikt over utstyr. SOTI MobiControl og VMWare AirWatch er to gode eksempler www.soti.net www.airwatch.com

MIM – Mobile Information Management

MIM  Mobile Information Management er en enhetsagnostisk tilnærming for å administrere en bedrifts informasjon på mobile enheter. Bedriftsinformasjon kan være alt fra epost til apper.

MRM – Mobile Risk Management

MRM  Mobile Risk Management en bedrifts strategi for å vurdere risiko med tanke på mobile enheter. Mobile enheter er unike nettopp fordi de er mobile. De presenterer unike trusler utenfor bedriftens fire vegger.

BYOA – Bring Your Own App

BYOA  Bring Your Own App er muligens den vanligste måten å inkludere arbeidstakere i en bedrift. Når man stort sett bruker forbrukerbaserte apper i arbeidet som Facebook, tredjeparts epostleverandører, Evernote, DropBox med fler, trenger ikke bedrifter å investere i dyre interne ressurser, applikasjoner og hardware, men kan være oppe å gå nesten umiddelbart.

COIT – Consumerization of IT

COIT  Consumerization of IT er en term man bruker om arbeidstakere som bruker forbrukerbaserte enheter som iPhone, Samsung Galaxy S-serien etc.

BYOD – Bring Your Own Device

BYOD  Bring Your Own Device er en term for bedrifter som tillater arbeidstakere og/eller kunder å bruke deres egne smarttelefoner eller nettbrett i arbeidet eller for bedriftens apper. Vær forsiktig – om du ikke har en gjennomtenkt BYOD-policy, vil du ha vanskelige arbeidsdager framover.

COPE – Corporate Owned Personally Enabled

COPE  Corporate Owned Personally Enabled er mobile enheter bedriften eier, men gir til arbeidstakere uten noen form for restriksjon. De har full tilgang til alle innstillinger, OS-oppdateringer og apper, samtidig som de har bedriftens epost, apper og trådløse nettverk installert.

CYOD – Choose Your Own Device

CYOD  Choose Your Own Device er nesten det samme som COPE, men nå kan arbeidstakere velge mellom en rekke forhåndsgodkjente enheter. De får fremdeles full tilgang til innstillinger, epost og trådløse nettverk, men får flere valgmuligheter basert på deres egne preferanser.

COLD – Corporate Owned, Locked Down

COLD  Corporate Owned, Locked Down er den tradisjonelle måten å låse, sikre og overvåke mobile enheter. Den er fremdeles populær i dag, spesielt med robuste enheter som er ment som et rent verktøy, og i bransjer som krever et høyt sikkerhetsnivå.

CAPO – Corporate Approved, Personally Obtained

CAPO  Corporate Approved, Personally Obtained er det samme som BYOD, men enheten må være på en godkjent liste over enheter. Arbeidstakere kan bruke enhver enhet på listen basert på operativsystem, sikkerhet og administrasjonspolicyer, modell etc.

EQUAL – EQuipment Under Approved List

EQUAL  EQuipment Under Approved List er en streng variant av CAPO. Et eksempel kan være at arbeidstakere kun får lov å kjøpe enheter med Android Lollipop eller høyere. iOS og Windows er med andre ord uaktuelt.

PEER – Personally Equipped, Enterprise Ready

PEER  Personally Equipped, Enterprise Ready er modell som tillater bedrifter å kontrollere og administrere private mobile enheter. Din personlige smarttelefon blir med andre ord kontrollert og administrert av din arbeidsgiver og kan inkludere alt fra apper og innstillinger, til overvåkning og fjernstyring.

POOR – Personally Owned, Office Required

POOR  Personally Owned, Office Required er en modell hvor arbeidstakere må ta med sin egen smarttelefon eller nettbrett for å være i stand å utføre arbeidet. Vanligvis inkluderer det ikke kontrollering via MDM, man får tilgang til bedriftens apper via en app store eller lignende.

CHAOS – Corporate Handles All Operating Systems

CHAOS  Corporate Handles All Operating Systems er BYOD uten restriksjoner. Du kan ta med smartelefoner og nettbrett av alle slag, uansett produsent, merke og versjon. IT skal og vil supportere den. Det ligger i akronymet, dette vil forårsake kaos.

NORDIC MOBILITY er Enterprise Mobility spesialister. Kontakt oss i dag.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å få de siste oppdateringene!